FEEDJIT Live Traffic Feed

İLBER ORTAYLI VE ANDREAS TIETZE

7.01.2008

Şurdaki yazıda, Türk dilinin kaynak çeşitliliği bakımından günümüzdeki en mühim eksiklikliklerinden biri olarak kelime köken bilimi sahasında istenen seviyede eserlerin bulunmadığından bahsetmiştim.

Perşembe günü hep büyük bir ilgiyle ve keyifle izlediğim kıymetli ilim adamı İlber Ortaylı, oryantalizm mevzulu bu geceki programında, tam da bu mevzuyla ilgili hayli zengin bilgiler verdi. Bunlardan biri de, ünlü Türkolog Andreas Tietze'nin "Tarihi ve Etimolojik Türkiye Türkçesi Lügâti" isimli eseri idi. İlber Ortaylı, Tietze'nin aynı zamanda hocası olduğunu da belirtti. Doğrusu bu benim için değerli bir bilgi idi. Hemen nette araştırmaya başladım. Hem bu ünlü Türkolog hakkında, hem de adı geçen eseri hakkında. Simurg Yayınlarından çıkan kitabı birkaç farklı alışveriş sitesinden aradım. Fiyat cidden yüksek. 67 ila 74 YTL arasında değişiyor. Gerçi böyle kıymetli bir eser için kıymet biçmek hak adına doğru değil. Lâkin bir de hayatın "tamamen duygusal" tarafı da var.

Bu kitabı ilk fırsatta almam gerek. Keşke bu tür eserlerin okuyucuyla buluşması daha kolay ve ucuz bir yolla olsa. Ne iyi olurdu!



0 yorum:

Blog Widget by LinkWithin